fbpx

Zechstein magnezij

Magnezijev klorid

Navadni magnezijev klorid je primarno proizveden iz morja. Mrtvo morje je izredno bogato s tem mineralom, ker pa je dandanes vedno več onesnaženja in se v morjih ter oceanih nabirajo težke kovine morajo pred uporabo sol magnezija ustrezno rafinirati, pri čemer se izgubi veliko ostalih prisotnih mineralov. Rezultat tega je »umeten« produkt, ki je izgubil veliko pomembnih sestavin.

Zechstein magnezijev klorid

Na območju med Anglijo in Rusijo je podzemno nahajališče magnezijevega klorida, ki je nastalo pred približno 250 miljoni let po izsušitvi takratnega Zechstein morja. Tektonske aktivnosti so potisnile plast magnezijevega klorida globoko pod površino, na globino 1600 do 2000 metrov, s čimer je sol ostala zašičtena pred onesnaženji. Magnezijev klorid, poznan pod imenom »Zechstein Magnesium« iz območja Veendama na Nizozemskem je najčistejši in najkvalitetnejši vir magnezijevega klorida na svetu.

Pod površino, v plast magnezijevega klorida vbrizgajo vodo, s tem nastane 31 odstotna raztopina, katero nato prečrpajo na površino. Nastala solna raztopina je izredno čista, zato to predstavlja že končni produkt magnezijevega olja.

Kemijske analize Zechstein Magnezijevega olja se nenehno izvajajo, kar zagotavlja kakovost izdelka. Le pod pogojem, da izdelek ustreza vsem zahtevam, dobi pečat »Zechstein Inside ®«.